Kocaeli’nin En Prestijli Gazetesi
Dolar 28,8960
Euro 31,4606
Altın 1.923,44

Et ve Süt Kurumu’ndan Müjde

Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre yarından itibaren geçerli olmak üzere kuzu eti fiyatlarında indirime gidilecek. Buna göre kuzu pirzola kilosu 181,5 liradan, 137 liraya, Gövde kuzu ise 129,75 liradan %25 indirimle 98 liraya düşecek

Büyütmek için resme tıklayın

Et ve Süt kurumu, fiyatlarda indirim yapacak. Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, “Et ve Süt Kurumu olarak kuzu eti fiyatlarıyla ilgili yüzde 25’lik bir indiirm yapacağız” açıklamalarında bulundu. Yapılan indirim yarından itibaren fiyatlara yansıyacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada: “ESK, üreticiden koyun, kuzu alımlarını arttırarak fiyatlarda istikrarı korumayı hedefliyor. ESK, kuzu etinde dönemsel arz fazlalığından kaynaklanan fiyat dengesizliklerinin önüne geçmek amacıyla yerli üreticiden aldığı küçükbaş hayvanı bir taraftan tüketiciye indirimli fiyata ulaştırırken diğer yandan kuzu karkas olarak ihraç ederek üreticinin emeğine sahip çıkmayı hedefliyor. İhracat canlı olarak değil, karkas olarak gerçekleşecek. Kuzu karkas ihracatı ile küçükbaş eti yan ürünleri olan deri, sakatat ve hayvansal yağlar ülke ekonomisine kazandırılmış olacak” ifadelerine yer verildi.

# Fiyat

04 Ağu 2022 - 13:41 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket İsrail ile Filistin arasındaki savaşta Türkiye nasıl hareket etmeli?
Tüm anketler