Kocaeli’nin En Prestijli Gazetesi
Dolar 28,8777
Euro 31,2214
Altın 1.876,02

Emeklilerden milletvekillerine zam mektubu

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine emekli maaşlarına zam yapılması talebiyle mektup gönderdi

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün imzasıyla gönderilen mektupta, yaklaşık 6 milyon emeklinin en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 lirayla geçinmek zorunda kaldığının altı çizildi.

Ergün, “Toplu sözleşme ile kamu işçileri taban maaşı 21 bin lira olarak belirlenmiş, memur taban maaşı da 22 bin lira olmuştur. Halihazırda, çalışan ve emekli arasında ciddi bir maaş farkı varken ve bu durumun düzeltilmesi için ısrarla intibak beklentimiz masadayken, emeklilerimizin beklentileri de en az çalışanlar kadar zam almaktır” dedi.

“Aksi halde çalışan ve emekli arasında en az iki kat olan ücret adaletsizliği üç-dört katına çıkacaktır” diyen Ergün, “Bu durum, yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş emekli kesimi için hayal kırıklığı olacak ve toplumsal barış zedelenecektir. Altı ayda bir alınacak TÜFE zammı ile de fark daha hızlı artacak ve toplumda kapanması çok derin bir yara açacaktır” diye konuştu.

‘HİÇ OLMAZSA ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE ÇEKİLSİN’

Ergün, temmuz ayındaki yüzde 25’lik zammın emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayan Ergün, mektupta şu ifadeleri kullandı:

“Zatıalinizden talebimiz, emeklilerimizin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak iyileştirmenin yapılması, en düşük emekli aylığının hiç olmazsa asgari ücret seviyesine çekilmesi ve söz verildiği gibi 7 bin 500 lira üzerinde aylık alanlara da en az 8 bin lira seyyanen zam yapılması ve parlamentoda emeklilerimizin, dul ve yetimlerimizin sesi olmanızdır.

‘EMEKLİLERİN TAKATİ KALMADI’

Emeklilerimizin yıl sonunu veya 2024 bütçesini bekleyecek, sabrı da takati de kalmamıştır. Alım gücümüz, belki de bu yüzyılın en düşük seviyesine inmiştir.

Eli nasırlı, ağzı dualı emekli topluluğumuz, geçmişte olduğu gibi bugün de kendisine atılacak adımları vakarına yaraşır bir olgunlukla karşılayacak ve bunu hakkıyla takdir edecektir.”

03 Eki 2023 - 12:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Rafet El Roman - Anlat anlat dinleyen kim emekli ölmüş Kimin nesinde umudu kalmayan biz emeklilerin, kendi adıma söyleyeyim bir daha hiç bir partiye oy vermeyeceğimi ifade ediyorum. Ülkede kazanım değeri kalmamış duygularını kaybeden hiç bir hissiyata dahil olmayacak ve oy vermeyeceğim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ekim 15:19



Anket İsrail ile Filistin arasındaki savaşta Türkiye nasıl hareket etmeli?
Tüm anketler