Kocaeli’nin En Prestijli Gazetesi
Dolar 28,9547
Euro 31,2400
Altın 1.890,91

Kocaeli'deki KYK yurtlarına ek karar

Kocaeli'de KYK yurtlarına ilişkin mevcut uygulamalara ilave olarak birtakım kararlar alındı

Kocaeli'yi tercih eden yüksek öğretim ve üniversite öğrencilerinin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları adına Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında ve koordinasyonunda ilgili kurum-kuruluş yetkililerinin katılımlarıyla toplantılar yapıldı, mevcut uygulamalara ilave olarak birtakım kararlar alındı. Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı 7 kız, 5 erkek ve 4 ayrı (karma) yurt olmak üzere toplam 19.076 öğrenci kapasitesine sahip 16 adet KYK yurdunu tercih eden yüksek öğrenim ve üniversite öğrencisinin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına rehberlik hizmeti sunmak üzere Vali Seddar Yavuz’un talimatlarıyla Gar ve terminallerde iletişim masaları oluşturularak ulaşım dahil pek çok konuda yardımcı olundu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Yapılan bu çalışmalarla birlikte eğitim-öğretim görmek üzere ilimizi tercih eden ve KYK yurtlarında kalmak isteyen 8.093 öğrencinin yerleştirilme işlemleri bu sabah itibariyle tamamlandı, KYK yurdu talebi olan hiçbir öğrencimiz açıkta bırakılmadığı belirtildi. Karamürsel ve Kandıra ilçelerimizde bulunan 245 adet boş yatağa ilaveten diğer yurtlarda yürütülen kapasite artış çalışmalarıyla birlikte yatay ve dikey geçiş, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin de taleplerinin karşılanması noktasında gerekli çalışmalara hassasiyetle devam edileceği belirtildi.

09 Eki 2023 - 21:10 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket İsrail ile Filistin arasındaki savaşta Türkiye nasıl hareket etmeli?
Tüm anketler