Kocaeli’nin En Prestijli Gazetesi
Dolar 28,8960
Euro 31,4606
Altın 1.923,44

Miras sahipleri dikkat: O arsalar kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras kalan tarlanın 2 yıl boyunca ekilmemesi durumunda arazinin kiralanacağını açıkladı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider miras kalan tarım arazilerinin ekilmemesi durumunda yapılacak işlemi açıkladı. Miras kalan tarla, toprak ve bağların 2 yıl boyunca ekilmediği takdirde kiralanacağını söyleyen Gizligider, "Anneden, babadan kalan tarla, toprak, bağ var ama mülkiyet, miras hukuku cilveleriyle bunları işleyemiyoruz. Önce o toprağın en yakın yerleşim yerinden başlamak üzere hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemiyle kiralayacağız" dedi.

"BOŞ ARAZİLERİMİZ KALMASIN İSTİYORUZ"

Özel mülkiyet hukukun olduğunu ifade eden Gizligider, "Bu kapsamında, kardeşler farklı illere gitmiş bir şekilde anneden, babadan, kalan tarla, toprak, bağ var ama mülkiyet, miras hukuku cilveleriyle bunları işleyemiyoruz. Buna dair uygulama yaptık. 5 Nisan 2023 itibarıyla tarih başladı” diye konuştu. Arazilerin dijital kiralama yöntemi ile kiralanacağını açıklayan Gizligider, şöyle konuştu: “2 yıl içerisinde herhangi bir toprak parçası işlenmiyorsa, kiraya vermiyorsa, kendi üretmiyorsa, herhangi bir sebeple işlenmiyorsa bir yöntem belirledik. Önce o toprağı en yakın yerleşim yerinden başlamak üzere hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemiyle kiralayacağız. O toprakları üretime kazandıracağız. Onun da kazancı kişi ya da kişilerin banka hesabına yatırılacak. Kişiler de para kazanacak. Boş arazilerimiz kalmasın istiyoruz"

16 Eki 2023 - 10:08 Kocaeli/ İzmit- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket İsrail ile Filistin arasındaki savaşta Türkiye nasıl hareket etmeli?
Tüm anketler