Kocaeli’nin En Prestijli Gazetesi
Dolar 28,8777
Euro 31,2214
Altın 1.876,02

İYİ Partili Acur'dan yeni tramvay açıklaması: Kaygılarımız var

İYİ Partili İl Başkanı Nusret Acur, yeni tramvay hakkında yaptığı açıklamasında "Bizler bu projeyi destekliyoruz ama hafif raylı sistem hattının bir yerel seçim vaadi olacağı yönünde bir kaygı da taşıdığımız ifade etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur,  Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı hakkında yaptığı yazılı açıklamada, "Kocaeli’nin sürekli artan nüfusu, yüzölçümünün küçüklüğü gerek trafik gerekse de toplu ulaşım noktasında sürekli yeni ihtiyaçlar ortaya çıkarmaktadır.  İzmit merkezinde yapılan tramvay kent içi toplu ulaşımı belirli ölçüde rahatlatsa da, yaraya merhem olmadığı, özellikle ilçeler arası ulaşımla alakalı hafif raylı sistemin hayata geçirilmesinin elzem olduğu ortadadır. Bu noktada,  Körfez Yarımca –  Kartepe Hafif Raylı Sistem Hattının yapımının Resmi Gazete’de yayımlanmasını değerli bulmakla birlikte, bu önemli vaadin gerçekleşmesi hususunda her zaman destekçi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

"DESTEKLİYORUZ AMA KAYGI DA TAŞIYORUZ"

Öte yandan bazı kaygılarımız da dile getirmek istiyoruz. Bilindiği gibi Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Gebze – Darıca Metro Hattı’nın ilk etabının 2023 yılı mayıs ayında biteceğini açıkladı. Peki, bu söz tutuldu mu? Diğer taraftan tramvaylardan yollara kadar Kocaeli’de olmazsa olmaz birçok proje durmuş durumda. Onlar bir metre ilerlemezken bu hafif raylı sistem nasıl yapılacak? Özetle, bizler bu projeyi destekliyoruz ama hafif raylı sistem hattının bir yerel seçim vaadi olacağı yönünde bir kaygı da taşıdığımız ifade etmek istiyoruz. Kaygımızda yanılmış olmayı ummakla birlikte, bu projenin Resmi Gazete’de yayımlanmasına kadar olan süreçlerde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

18 Eki 2023 - 12:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Anket İsrail ile Filistin arasındaki savaşta Türkiye nasıl hareket etmeli?
Tüm anketler