Kocaeli’nin En Prestijli Gazetesi
Dolar 28,9846
Euro 31,2142
Altın 1.864,65

Sakız çiğneyen öğrencisine böyle ceza verdi

Eskişehir'de özel bir okulda Türkçe öğretmeni sınıfta  sakız çiğneyen öğrencisine ilginç bir ceza verdi 

Eskişehir’deki özel bir okulda meydana gelen olayda, 7. sınıf öğrencisi olan 12 yaşındaki E.T.D. Türkçe dersi sırasında sakız çiğnediği gerekçesiyle öğretmeni P.E.O. tarafından uyarıldı.Türkçe öğretmeni P.E.O. sonrasında, ders sırasında sakız çiğneyen öğrencisinden ağzındaki sakızı çıkarmasını istedi. Öğrenci sakızı çıkararak kendisinin çöpe atacağını belirtti, ancak yanına gelen öğretmen P.E.O., çocuğun elinden sakızı aldı.İddiaya göre çiğnenmiş sakızı sert bir şekilde başına vurarak, saçına yapıştırdı. Öğretmen P.E.O., daha sonra sakızı öğrencinin saçından çıkarmak istedi, ancak çıkaramadı. Bunun üzerine diğer öğrencilerden aldığı bir makasla, E.T.D.’nin saçına yapışan sakızı kesti.

"OĞLUM OKULA GİTMEK İSTEMİYOR"

E.T.D.’nin babası Oğuz D., oğluna şiddet uygulandığını belirterek, öğretmen P.E.O. hakkında suç duyurusunda bulundu. Oğlu için hastaneden rapor alan baba Oğuz D. ayrıca öğretmeni Eskişehir Valiliği’ne ve CİMER’e de şikayette bulundu. Sınıfta uğradığı şiddet nedeniyle çocuğunun psikolojisinin bozulduğunu belirten baba Oğuz D. şunalrı dile getirdi, "7. sınıf öğrencisi olan oğlum derste midesi ağrıdığı için arkadaşından naneli sakız alıp çiğnedi. Derse girince ağzında sakız olduğunu unuttu. Türkçe dersinde olan oğlum, P.E.O. adlı öğretmenin uyarısı sonucu ağzındaki sakızı çıkardı. Öğretmen sinirli bir şekilde oğlumun yanına gelip sakızı istedi. Oğlum ‘Sakızı ben atarım öğretmenim’ dediği halde ‘Hayır, ver bana’ deyip sakızı aldı ve sert bir şekilde kafasına vurarak oğlumun saçına sakız yapıştırdı. Oğlumun kafası çok acıdı ve daha sonra sınıftaki arkadaşları gülüp dalga geçince oğlum ağlamaya başladı, daha sonra oğlumun saçını makasla keserek sakızı çıkardı. Oğlum psikolojik olarak çok etkilendi ve şu an okula gitmek istemiyor. Hiçbir öğretmen oğlumun saçını kesip şiddet uygulayıp ve saçına sakız yapıştıramaz. Bu konuyla ilgili gerekli mercilerin ilgilenmesini rica ediyorum."

18 Kas 2023 - 15:24 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeli Ses Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeli Ses Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeli Ses Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeli Ses Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Rıfkı - Babasının oğlu. Babada zamanında aynısını yapmış olmalı ki, kusuru oğlunda bulacağına öğretmeni suçlamış.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 20 Kasım 09:13
02

Dost - Keşke eski günlere dönülse disiplin vardi.Şimdi kimseye saygı kalmadi. Iyi bir düşünün otobuste yolda konuşmalarında ailede. Nereye gidiyor gençlik

Yanıtla . 8Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 17:13
01

Deli - O çocuğun psikolojik sorunları olduğu için derste sakız çiğnemiş yada aile terbiyesi eksik

Yanıtla . 11Beğen . 0Beğenme 18 Kasım 16:24



Anket İsrail ile Filistin arasındaki savaşta Türkiye nasıl hareket etmeli?
Tüm anketler